Monday, August 15, 2016

Borak Kambing Bersama Don Jenal



Sekarang ni ramai yang nak ternak kambing. Yang bekerja pun berminat. Tapi tak tahu macam mana nak mula & "adjust" masa? Memerlukan khidmat nasihat atau mentor?
.
Jangan susah hati. Jom sertai sesi Borak Kambing Bersama Don Jenal. Satu perkongsian pengalaman. Saya akan kongsikan pengalaman saya, dari penjawat awam ke penternak kambing sepenuh masa. "Do's and Don'ts" dalam penternakan kambing.
.
====================================================
Borak Kambing Bersama Don Jenal. Dari Penjawat Awam ke Penternak Kambing. Satu Perkongsian Pengalaman.
.
TARIKH: 01 OKTOBER 2016 (Sabtu)
MASA: 8:30AM - 2:00PM
LOKASI: Bandar Laguna Merbok, Sungai Petani, Kedah.
YURAN: RM25.00 (minum pagi, makan tengahari, sijil & nota)
.
Sepuluh (10) intipati perkongsian:
1- Penternakan jarak jauh PJJ
2- Kenapa berhenti makan gaji?
3- Cara menternak kambing secara sambilan
4- Kuasai makanan, kuasai ternakan
5- Apa yang perlu sebelum mula?
6- Cara mengurangkan kos start-up projek ternakan kambing
7- Perlunya membina jaringan penternak
8- Boleh dapat bantuan ke?
9- Do's & Don'ts dalam ternakan kambing
10- Dimana untungnya?
.
SMS/Whatsapp ke 019-4513061 untuk pertanyaan atau pendaftaran. Sila bawa pendrive untuk nota & kertas kerja softcopy (PERCUMA). Yuran selewatnya 15hb September 2016.
.
Tempat adalah TERHAD! Saya akan "follow up" projek dengan peserta yang hadir. Khidmat nasihat adalah PERCUMA. Insya Allah.
.
->> SMS/WHATSAPP "borak kambing" ke +6019-4513061 
->> SMS/WHATSAPP "borak kambing" ke +6019-4513061 
->> SMS/WHATSAPP "borak kambing" ke +6019-4513061 
.
Atau, inbox terus ke http://m.me/utarameat.livestock
.
Dikuasakan oleh Utara Meat & Livestock, Kuala Ketil, Kedah. Mencipta Legasi. Membina Dinasti. ‪#‎gengkambing‬ ‪#‎borakkambing‬ ‪#‎donjenal‬
.
Email: utarameat.livestock@yahoo.com
Blog: http://www.kambingmuda.xyz/

4 comments:

  1. Kabar Baik, Setiap Satu. Nama saya Aris Setymin Dari Indonesia tapi aku tinggal di Prahova Rumania, aku cepat-cepat ingin menggunakan media ini untuk berbagi kesaksian tentang bagaimana Tuhan mengarahkan saya untuk pemberi pinjaman kredit Legit dan nyata yang telah mengubah hidup saya dari rumput untuk rahmat, saya pernah menjadi miskin wanita tapi dia telah berubah saya untuk orang kaya sekarang, karena saya sekarang dapat membanggakan dari hidup sehat dan kaya tanpa stres atau kesulitan keuangan.

    Setelah berbulan-bulan mencoba untuk mendapatkan pinjaman di internet, saya ditipu oleh perusahaan pinjaman lain untuk membayar jumlah total Rp98,700,500, saya menjadi begitu putus asa dalam mendapatkan pinjaman dari pemberi pinjaman online yang sah yang tidak akan meningkatkan rasa sakit saya, jadi aku memutuskan untuk menghubungi seorang wanita yang baru saja pinjaman diterima secara online, kita membahas tentang masalah ini dan kesimpulan kami dia bercerita tentang seorang wanita bernama CYNTHIA JOHNSON yang merupakan CEO dari Cynthia Johnson Pinjaman Perusahaan.

    Aku diterapkan untuk jumlah pinjaman ($520,000.00USD) dengan tingkat bunga rendah dari 2%, sehingga pinjaman disetujui dengan mudah tanpa stres dan semua persiapan dilakukan pada transfer kredit, karena fakta bahwa tidak memerlukan agunan untuk transfer pinjaman, saya hanya diberitahu untuk mendapatkan sertifikat lisensi kesepakatan dari mereka untuk mentransfer kredit saya dan dalam waktu kurang dari dua jam dan 20 menit pinjaman disetorkan ke rekening bank saya.

    Jadi saya ingin saran siapa saja yang membutuhkan pinjaman untuk cepat menghubungi dia melalui: cynthiajohnsonloancompany@gmail.com dia tidak tahu bahwa saya melakukan ini dan saya berdoa agar Tuhan memberkati dia dan keluarganya untuk hal-hal baik yang telah dilakukan di hidupku. Anda juga dapat menghubungi saya di arissetymin@gmail.com untuk info lebih lanjut. dan di sini adalah email dari teman saya: ladymia383@gmail.com yang memperkenalkan saya kepada Ibu Cynthia Anda juga dapat menghubungi dia.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Salam tuan
    Takde buat dekat kl ke?
    Berminat nk join

    ReplyDelete
  4. Salam tuan
    Takde buat dekat kl ke?
    Berminat nk join

    ReplyDelete

Facebook