Saturday, April 20, 2013

Buku: Menambah Baik Pengeluaran Kambing Di Kawasan Tropika

Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Hari ini saya berjaya memuat turun buku online mengenai penternakan kambing di kawasan tropika yang bertajuk "IMPROVING GOAT PRODUCTION IN THE TROPICS". Saya dah banyak kali singgah ke buku ni di Google Books bila mencari mengenai kambing di tropika. Sekarang saya telah upload dalam Slideshare untuk bacaan semua. Kena baca online je, file ni besar, ada dekat 400 muka surat. hahaha. Saya sudah email pada publisher kebenaran untuk kongsi buku ni, tapi, jika publisher tidak membenarkan, saya akan remove. Sementara tu, baca la mana yang sempat baca. Tengok pada isi kandungan, dan cari tajuk yang ingin dibaca. Guna la key ctrl+F untuk mencari keyword dengan lebih cepat. Semoga buku ini dapat memberi manfaat kepada tuan-tuan dan puan-puan penternak kambing semua. Salam Penamaan Calon. ^____^


saya sudah tukar setting untuk membolehkan geng-geng ternak muat turun. cepat2 donlod.

6 comments:

  1. Salam tuan

    Hari ni dah hari ke 4 saya gunakan resipi minyak tuanbutk puru kambing saya. Improvement sangat menarik.tertarik.

    Pemerhatian saya..kesan luka berdarah dari kupilan scabs terus sahaja kering.darah juga berhenti keluar almost serta merta bila disapu minyak resipi tuan.

    Kambing saya boleh kata 70% dalam proses penyembuhan.tiada lagi scabs yg besar2 dan menakutkan.


    Sangat cepat sembuh.Allah jua yg sembuhkannya.

    Mungkin akan buat entry nanti.

    Ini blog saya..saya kongsikan kisah ternak saya di sini...www casadecabras.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. salam amigos

    yeke? sangat baguslah kalo macam tu. hehe. saya hanya try & error je. alhamdulillah, menjadi. keep it up. sambil2 tu, hygiene kena jaga.

    ok, jangan lupa share yang dah dimodified punya resepi. hahaha. ok, saya akan add dalam list saya, insya Allah.

    ReplyDelete
  3. Don Jenal kita ni suka buat research lah. Bagus sungguh. Good luck to you!

    ReplyDelete
  4. hahaha.. ni pun tak habis baca lagi prof. tak dan.

    ReplyDelete
  5. Adakah anda memerlukan pinjaman kredit kewangan yang mendesak?
    * Pemindahan Sangat cepat dan serta-merta ke akaun bank anda
    * Bayaran balik bermula lapan bulan selepas anda mendapatkan wang
    akaun bank
    * Kadar faedah yang rendah sebanyak 2%
    * Bayaran balik jangka panjang (1-30 tahun) Panjang
    * Terma pinjaman yang fleksibel dan bayaran bulanan
    *. Berapa lama masa yang diambil untuk membiayai? Selepas mengemukakan permohonan pinjaman
    Anda boleh mengharapkan jawapan awal kurang dari 24 jam
    pembiayaan dalam 72-96 jam selepas menerima maklumat yang mereka perlukan
    dari awak.

    Hubungi sah dan syarikat amanah berlesen yang dibenarkan
    bahawa bantuan kewangan kepada negara-negara lain.
    Untuk maklumat dan pinjaman lebih permohonan membentuk perniagaan bersama, melalui

    e-mel: cashfirmarena@gmail.com

    SIR EVA DEMETER
    Ketua Pengarah
    CASHFIRM

    ReplyDelete
  6. Hai semua,

    Saya adalah seorang pinjaman pemberi pinjaman swasta, boleh dipercayai, pemberi pinjaman boleh dipercayai; Saya memberi pinjaman kepada perniagaan dan individu pada kadar faedah yang rendah dan berpatutan 2%. Jika anda menolak pinjaman oleh institusi kewangan bank untuk satu atau lebih sebab. Adakah anda sedang mencari pinjaman perniagaan, pinjaman peribadi, pinjaman gadai janji, pinjaman kereta, pinjaman pelajar, hutang penyatuan pinjaman, pinjaman tidak bercagar dan modal teroka? Anda berada di tempat yang tepat untuk Solutions pinjaman anda Jika anda berminat dalam tawaran pinjaman, sila hubungi kami melalui e-mel: (rolandfredrickloaninsuranceplc@gmail.com)
    Regards,
    Encik Roland Fredrick

    ReplyDelete

Facebook