Sunday, January 6, 2013

Blog Review: 123 Agro Farm

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Saya bermula mencari maklumat mengenai penternakan kambing sejak tahun 2009. Dan antara blog yang saya selalu lawati adalah blog 123 Agro Farm. Banyak maklumat yang saya perolehi daripada blog ini. Bahkah saya juga ada simpan artikel-artikel dari blog 123 Agro Farm ni.

Ini gambar dengan chatbox tahun 2013. tengok pada scroll, berada di atas, menunjukkan chatbox yang latest. (baru tadi print screen 11.06pm 6/1/2013)

Ini pula gambar chatbox tahun 2009. tengok pada scroll, atas juga, menunjukkan chatbox yang paling latest masa tu. kalau ikut date modified, tarikh dia 4/7/2009

Baka kambing yang diblogkan oleh 123 Agro Farm adalah baka Boer. Daripada sejarah Boer sehinggalah cerita mengenai Jim Boer. Blog ini hanya aktif tak sampai satu bulan pun. Mengikut tarikh-tarikh artikel yang ditulis, 25 hingga 30 Mac 2009 sahaja. Artikel yang ditulis adalah 13 artikel mengenai Panduan Penternakan Kambing, 9 artikel mengenai News dan 8 artikel mengenai Boers.

Blog 123 Agro Farm ini agak berwarna warni, jadi kepada yang tak biasa mungkin akan sakit mata membacanya. Antara artikel yang menarik mengenai Boer adalah Pembiak No. 1 Australia, Pengurusan Anak Kambing Baru Dilahirkan, dan The History of Boer Goats

Maklumat dalam blog 123 Agro Farm ini masih relevan untuk digunakan dan dipraktikkan sekarang, kerana kambing dulu dengan kambing sekarang, sama je. Tetap meragut dan mengembek. Hahaha. Jadi, kalau ada blog yang sekarang aktif, kemudian senyap sehingga tahun 2015, insya Allah, akan masuk dalam list review. Harap-harap blogger ternak sekarang akan terus aktif dalam berkongsi dan menyampaikan ilmu untuk kepentingan generasi akan datang.

Sekian sahaja review untuk blog 123 Agro Farm. Terima kasih kepada anda yang membaca. Semoga menjadi penternak berjaya. Sekian, salam ternak 1Malaysia. Majulah projek ternakan kambing untuk sasaran 2015.

3 comments:

  1. 123agro ni kat mana? masih beroperasi?

    ReplyDelete
  2. salam prof. saya tak pasti 123agro ni masih beroperasi ke tak. sebab blog last update pun 2009. 4 tahun dah. kalau masa tu buka ladang sebab pengaruh Pak Lah, 99.9% saya rasa dah tutup. haha.

    ReplyDelete
  3. Apakah Anda ingin memulai atau tumbuh bisnis yang ada? Ibu Bernice Louis Pinjaman Perusahaan (BLC) telah datang untuk membuat impian Anda menjadi kenyataan. Kami memberikan pinjaman kepada individu swasta atau pemerintah dan Perusahaan dengan tingkat bunga 2% pada setiap jumlah yang dibutuhkan dan dengan jadwal pembayaran yang fleksibel. Hubungi Mrs. Bernice Louis untuk Anda PINJAMAN hari ini melalui email: bernicelouisloancompany@gmail.com atau tel: +15022653621

    ReplyDelete

Facebook